TutiFrankó

Lübeck: a város, ahol imádtam eltévedni!

Egy észak-német kikötőváros magyar szemmel nézve legalább annyira egzotikus, mint valamely távol-keleti úticél. Lübeck hangulata leírhatatlan, én most mégis megpróbálom a lehetetlent. Essünk túl a közhelyeken! Ezt az épületet még az is felismeri, aki a kereskedőváros közelében sem járt soha (egy csomó kéteurós érme hátoldalán is ez díszeleg amúgy): Ezt a teret mondjuk mindig valami… Tovább »

“Miért nem keresel egy rendes magyar fiút?” – a távszerelem buktatói

Tetszik, szeretem, imádom. Ezer kilométer viszont sok. Nagyon sok. Pláne 1999 decemberében, amikor okostelefonról, szélessávú internetről és fapados légitársaságokról még álmodozni  sem merünk. Belekezdjünk vagy ne kezdjünk bele? Nyílt levél a 19 éves önmagamnak, hogy miért igen! Hello Szépségem! Igen, hozzád beszélek, tehozzád, aki ott fetrengesz kínodban a fürdőszoba padlóján és fogalmad sincs, mit válaszolj az… Tovább »

Észak Velencéje szerintem Hamburg

Minden városnak jól áll a napsütés. Egy jellemzően hűvös, szeles éghajlatú helynek pedig különösen. Hamburgot verőfényben lehet igazán élvezni, de a jóidőre még nyáron sincs garancia. Nekünk szerencsénk volt! Hamburgot egész életemben tengerparti városként tartottam számon, hiszen a világ egyik legnagyobb kikötőjével büszkélkedhet. Amikor idén eljutottam a strandra és belekóstoltam a vízbe, mindjárt jött a… Tovább »

Hülye fecskék, dögöljetek meg!

Felőlem mindenki úgy védi a természetet, ahogy akarja. Amíg otthon, a négy fal között csinálja, addig igazán nem zavar! “Hello Mindenkinek, Josef vagyok, a Tutifrankó vendégbloggere. Innen Németország közepiből jelentkezem, itt születtem, ez az én hazám. Meg azoké a rohadék madaraké. Fecskéké, vagy mi a kórság! Amik már megint elszaporodtak, hogy nyuvadnának meg! Gyerekkoromban is… Tovább »

Az ovi parkolójában csak nem büntetnek meg…vagy mégis?

Ha a rend országába költözöl, számíts arra, hogy a rend őrei éberen figyelik minden lépésedet. Az autódat meg pláne. Németországban még az óvoda parkolójába sem tanácsos rossz irányba beállni. Akkor sem, ha nagyon sietsz. Eredmény? Anya vs. közteresek 0:1.   Részlet Max Mustermann Ordnungspolizist (aka közteres) titkos naplójából   2017. április 12. szerda Reggel hasogató… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!