TutiFrankó

Hallom, ahogy az ajtó mögött vered a gyereket

Balaton, olcsó szállás, fullasztó hőség, papírvékony falak. És egy apa, aki pofonnal ösztökéli a gyerekeit a fogmosásra. Csak azt a visítást tudnám feledni. Így jár, aki folyton halogat és az utolsó utáni pillanatra hagyja a szállásfoglalást. Főszezonra már aranyáron sem tudtam klímás szobát szerezni. Pláne nem a strand közelében. Megadóan szenvedek tehát.  Este tíz óra van,… Tovább »

“Öcsit visszavisszük a kórházba, ugye?” – 3 anya válaszol

Gyerekeink köthetnek életre szóló barátságot egymással, de lehetnek esküdt ellenségek is. Mindez nagyon nagyrészt a szülők hozzáállásán, a gondos nevelésen múlik, a felelősségünk tehát óriási. Nincs tuti recept, de sokat tanulhatunk egymástól. Három édesanya mondja el, ők hogyan előzik meg a testvérháborút. – Oszd meg és uralkodj: ez vezérelte anyukámat az öt lánya nevelése során… Tovább »

Kisgyerekes nyaraláson nem lesz sex on the beach!

Mi a megerőltetőbb? Egy nap az irodában vagy egy nap a tengerparton? Gyerekkel, úgy értem. Pláne kettővel és kicsivel… Gabi és Timi évek óta legjobb barátnők. Egy helyen dolgoznak, ráadásul mindketten két ovis kisfiút nevelnek. Régóta vitatkoznak azon, vajon a kisgyerekes nyaralás igazából pihenés-e, vagy inkább tortúra. Úgy döntöttek, idén egy teljes napon át percről-percre… Tovább »

Édesanyám, köszönöm a hibáidat! Általuk lettem jobb anya!

Hibákról, botlásokról, ne adj isten sérelmekről kevés szó esik az anyák napi ebédnél. Ünneplőben, orgonacsokorral a kézben, a búvártúróst sütő nagyinál. Pedig általuk váltam elég jó anyává. Úgyhogy most megköszönöm őket mind egy szálig. Anyukámnak, ki másnak? Jó tíz évvel ezelőtt, egy családállításon kaptam azt a mondatot, ami azóta is életem egyik vezérfonala. Így hangzik:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!