TutiFrankó

Kisgyerekkel kirándulni az Alpokban? Naná!

Magas hegyek között, hol a tenger hupikék…ott bóklásznak a törpikék! Ovis kisfiúkkal bevállalós dolog az Alpokban csúcstámadást indítani, de aki mer, az nyer! Ezt a három túrát bármelyik kisgyerekes családnak jószívvel ajánlom! “Anya, mikor érünk már oda? Jaj, úgy fáj a lábam! Apa, vegyél fel a nyakadba!” Így, ebben a sorrendben. Városnézésen, bevásárlás közben vagy… Tovább »

A családi tévézés igenis jó emlék!

A gyereked kizárólag a családi kirándulásra fog jószívvel emlékezni, értem?! Eszedbe ne jusson össznépileg a tévé előtt dögleni vasárnap délután! Ha esik, ha fúj, irány a természet! Igen, igen, fontos a kirándulás szerintem is. Meg a szabad levegőn való mozgás. No és a természetbúvárkodás. Hogy a skanzenekről ne is beszéljünk. A szüleim is így látták… Tovább »

Hol gyártják a nagymamákat?

Nagymama volt! Nagymama van! Nagymama mindig lesz?  Gyerekkoromban természetes volt, hogy nagymama kertes házban lakik, hogy otthonkában jön-megy, hogy főzéshez kötényt vesz, és hogy jóságos néninek látom. Éreztem, hogy  mindig számíthatok rá, akkor is, amikor labdázni szeretnék, de nincs kivel. Alig vártam, hogy meglátogassuk, mert tudtam, hogy olyankor hintázhatok a porolóra szerelt kötélen, húzkodhatom a… Tovább »

Így készüljetek nyáron az első osztályra!

Iskolás munkafüzet fölé görnyedve töltitek a nyári hónapokat a gyerekkel? Millió hasznosabb dologgal készülhettek az első osztályra! Tuti tippek a tanító néninktől. “Nem, most nem megyünk strandra, még meg kell oldanod a számtan példákat. Fagyizni sincs idő, még nem gömbölyödik elég szépen a hármasod. Dehogy jöhet át Pistike, amikor ma még nem is olvastál! Hangosan,… Tovább »

“Anya, miért sírtál a ballagásomon?”

Anya rutinos versenyző, tisztában van az emocionális ingerküszöbével. Elsőszülött fia óvodai ballagására mégis kisminkelte magát. Hiba volt. Drága Kisfiam! Én becsszóra megpróbáltam kisírni magam otthon, szerettem volna Szedő Miklóssal karöltve dúdolni felszabadultan, hogy nekem már elfogyott a könnyem, én mindent elfelejtek könnyen! Dehát ismered a bolond szívemet! Az mindig a tiéd! Ráadásul a könnycsepp is csak… Tovább »

Férfinak születtem, a világmegváltás elmaradt

Állítólag a nők azt hiszik, a férfiaknak az élet buli, haverok, Fanta. Mindenre van idejük, ezért lehet belőlük államférfi, tudós, művész. Meg egyébként is kisajátították maguknak a világot, és a nőket a konyhába száműzték. Pedig ha a nők tudnák, a férfiak mennyire elfoglaltak. Ráadásul a férfiak pontosan tudják, a nők mennyi fölösleges dolog miatt hiszik azt, hogy… Tovább »

Segélykiáltás Kacatországból: ne hozz több játékot a gyereknek!

Rumli, felfordulás, rendetlenség, túlzsúfoltság, kupleráj. Öt szó, amivel a világért sem szeretném jellemezni az otthonomat. Kérlek, kímélj meg a spontán ajándékoktól! Kacatónia bölcs királya egy szép napon elhatározta, hogy körülnéz birodalmában. Évek óta először hagyta el a tróntermét, rendre, tisztaságra, letisztult terekre számított. Amelyekben csak úgy áramlik a csí. Az első meglepetés akkor érte, amikor… Tovább »

Nekem akkor van anyák napja

Németországban egy héttel később ünnepeljük az édesanyákat. Múlt vasárnap én is kaptam virágot meg oviban barkácsolt mütyürt. De igazából nem ez a nap számít. Hanem a másik háromszázhatvannégy. Nekem akkor van anyák napja, amikor a nagyobbik fiam kézen fogja a kisebbik fiamat a játékboltban, és azt mondja: gyere öcsi, veszek neked valamit a zsebpénzemből! Nekem akkor… Tovább »

Édesanyám, köszönöm a hibáidat! Általuk lettem jobb anya!

Hibákról, botlásokról, ne adj isten sérelmekről kevés szó esik az anyák napi ebédnél. Ünneplőben, orgonacsokorral a kézben, a búvártúróst sütő nagyinál. Pedig általuk váltam elég jó anyává. Úgyhogy most megköszönöm őket mind egy szálig. Anyukámnak, ki másnak? Jó tíz évvel ezelőtt, egy családállításon kaptam azt a mondatot, ami azóta is életem egyik vezérfonala. Így hangzik:… Tovább »

Külföldre költözöm, maradunk barátok?

Mi hiányzik a legjobban a külföldön élő magyaroknak? A hazai ízek, tájak, illatok? A család? Nekem speciel a barátaim. Még akkor is, ha már találtam újakat. Hányan is tántorogtunk már ki külföldre? Négyszázezren? Vagy többen? Számolja ezt még valaki? Vagy egyszerűen belenyugodtak az okosok, hogy London az ötödik legnagyobb magyarlakta város? Mi két éve, jóval… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!