TutiFrankó

Férfinak születtem, a világmegváltás elmaradt

Állítólag a nők azt hiszik, a férfiaknak az élet buli, haverok, Fanta. Mindenre van idejük, ezért lehet belőlük államférfi, tudós, művész. Meg egyébként is kisajátították maguknak a világot, és a nőket a konyhába száműzték. Pedig ha a nők tudnák, a férfiak mennyire elfoglaltak. Ráadásul a férfiak pontosan tudják, a nők mennyi fölösleges dolog miatt hiszik azt, hogy… Tovább »

Szekta végzett a legjobb barátommal – a mai napig gyászolom

Vegetáriánusból élveteg húsevő, ateistából kíméletlen inkvizítor, laza csávóból buzgó katolikus. Te mit tennél akkor, ha a legjobb barátod egyik napról a másikra teljes pálforduláson esne át? Kiröhögnéd? Komolyan vennéd? Küzdenél érte? De meddig? Lars és Kevin története. Az alábbi eset Németországban játszódott, a közvetlen baráti körömben. Bonyolódhatott volna Magyarországon is, szekta nálunk is van bőven…. Tovább »

Mit ér a nő, ha kövér? Nyílt levél apósomnak, aki szerint semmit

Nagyon mélyen nézzen magába az az ember, aki nem lát tovább a súlyomnál. Bazi nagy családi balhé, kis happy end-del. Drága Apuka! Tudod, nagyon sokáig tartott, mire szívből, igazán le tudtam Neked írni ezt a megszólítást. Valójában évekig. Hiszen te már a megismerkedésünkkor jelezted: egyáltalán nem érdekellek. Nem próbáltad ellenem hangolni a fiadat, szó sem volt semmiféle nyílt… Tovább »

Édesanyám, köszönöm a hibáidat! Általuk lettem jobb anya!

Hibákról, botlásokról, ne adj isten sérelmekről kevés szó esik az anyák napi ebédnél. Ünneplőben, orgonacsokorral a kézben, a búvártúróst sütő nagyinál. Pedig általuk váltam elég jó anyává. Úgyhogy most megköszönöm őket mind egy szálig. Anyukámnak, ki másnak? Jó tíz évvel ezelőtt, egy családállításon kaptam azt a mondatot, ami azóta is életem egyik vezérfonala. Így hangzik:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!