TutiFrankó

Kisgyerekkel kirándulni az Alpokban? Naná!

Magas hegyek között, hol a tenger hupikék…ott bóklásznak a törpikék! Ovis kisfiúkkal bevállalós dolog az Alpokban csúcstámadást indítani, de aki mer, az nyer! Ezt a három túrát bármelyik kisgyerekes családnak jószívvel ajánlom! “Anya, mikor érünk már oda? Jaj, úgy fáj a lábam! Apa, vegyél fel a nyakadba!” Így, ebben a sorrendben. Városnézésen, bevásárlás közben vagy… Tovább »

Köszönöm Apa, hogy legyőzted az alkoholt!

Új életet kezdeni 64 évesen, többévtizednyi alkoholizmus után? Lehetetlen! Köszönőlevél valakinek, akinek még ez is sikerült. Drága Édesapám! Tudod, mitől féltem a legjobban? Mit féltem! Rettegtem! Attól, hogy majd az esküvőmön is részeg leszel. Más a habos-babos ruhájáról álmodozik, én meg ezen szorongtam. Ezen is. Meg azon, hogy milyen állapotban jössz haza esténként. Hogy haza jössz-e… Tovább »

A családi tévézés igenis jó emlék!

A gyereked kizárólag a családi kirándulásra fog jószívvel emlékezni, értem?! Eszedbe ne jusson össznépileg a tévé előtt dögleni vasárnap délután! Ha esik, ha fúj, irány a természet! Igen, igen, fontos a kirándulás szerintem is. Meg a szabad levegőn való mozgás. No és a természetbúvárkodás. Hogy a skanzenekről ne is beszéljünk. A szüleim is így látták… Tovább »

Hol gyártják a nagymamákat?

Nagymama volt! Nagymama van! Nagymama mindig lesz?  Gyerekkoromban természetes volt, hogy nagymama kertes házban lakik, hogy otthonkában jön-megy, hogy főzéshez kötényt vesz, és hogy jóságos néninek látom. Éreztem, hogy  mindig számíthatok rá, akkor is, amikor labdázni szeretnék, de nincs kivel. Alig vártam, hogy meglátogassuk, mert tudtam, hogy olyankor hintázhatok a porolóra szerelt kötélen, húzkodhatom a… Tovább »

Férfinak születtem, a világmegváltás elmaradt

Állítólag a nők azt hiszik, a férfiaknak az élet buli, haverok, Fanta. Mindenre van idejük, ezért lehet belőlük államférfi, tudós, művész. Meg egyébként is kisajátították maguknak a világot, és a nőket a konyhába száműzték. Pedig ha a nők tudnák, a férfiak mennyire elfoglaltak. Ráadásul a férfiak pontosan tudják, a nők mennyi fölösleges dolog miatt hiszik azt, hogy… Tovább »

Szekta végzett a legjobb barátommal – a mai napig gyászolom

Vegetáriánusból élveteg húsevő, ateistából kíméletlen inkvizítor, laza csávóból buzgó katolikus. Te mit tennél akkor, ha a legjobb barátod egyik napról a másikra teljes pálforduláson esne át? Kiröhögnéd? Komolyan vennéd? Küzdenél érte? De meddig? Lars és Kevin története. Az alábbi eset Németországban játszódott, a közvetlen baráti körömben. Bonyolódhatott volna Magyarországon is, szekta nálunk is van bőven…. Tovább »

Mit ér a nő, ha kövér? Nyílt levél apósomnak, aki szerint semmit

Nagyon mélyen nézzen magába az az ember, aki nem lát tovább a súlyomnál. Bazi nagy családi balhé, kis happy end-del. Drága Apuka! Tudod, nagyon sokáig tartott, mire szívből, igazán le tudtam Neked írni ezt a megszólítást. Valójában évekig. Hiszen te már a megismerkedésünkkor jelezted: egyáltalán nem érdekellek. Nem próbáltad ellenem hangolni a fiadat, szó sem volt semmiféle nyílt… Tovább »

Édesanyám, köszönöm a hibáidat! Általuk lettem jobb anya!

Hibákról, botlásokról, ne adj isten sérelmekről kevés szó esik az anyák napi ebédnél. Ünneplőben, orgonacsokorral a kézben, a búvártúróst sütő nagyinál. Pedig általuk váltam elég jó anyává. Úgyhogy most megköszönöm őket mind egy szálig. Anyukámnak, ki másnak? Jó tíz évvel ezelőtt, egy családállításon kaptam azt a mondatot, ami azóta is életem egyik vezérfonala. Így hangzik:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!