TutiFrankó

Szekta végzett a legjobb barátommal – a mai napig gyászolom

Vegetáriánusból élveteg húsevő, ateistából kíméletlen inkvizítor, laza csávóból buzgó katolikus. Te mit tennél akkor, ha a legjobb barátod egyik napról a másikra teljes pálforduláson esne át? Kiröhögnéd? Komolyan vennéd? Küzdenél érte? De meddig? Lars és Kevin története. Az alábbi eset Németországban játszódott, a közvetlen baráti körömben. Bonyolódhatott volna Magyarországon is, szekta nálunk is van bőven…. Tovább »

Koraszülött ikrek: egyszerre kellett gratulálnom és részvétet nyilvánítanom

Vannak helyzetek, amelyekre nem lehet felkészülni. Amikor megtudod, hogy a barátod gyereke meghalt. A másik viszont megszületett. Olyankor nehéz jól reagálni.  “Maria már nem terhes.” Hebegek-habogok, kapkodom a levegőt. Dehát Maria szeptember elejére volt kiírva az ikrekkel. Most meg május vége van. Akkor az azt jelenti, hogy…? Képek cikáznak a fejemben vadul. A megismerkedésünkről. Maria kislánya,… Tovább »

Megőrjít a panaszkodó barátnőm! Mit tegyek?

Mindenkinek van panaszkodó barátnője. Évek óta ugyanaz a nóta. Vagy az a baja, hogy van pasija, vagy az, hogy nincsen.  Esetleg falra mászik az anyjától. Netán az anyósától. Szerencsére vannak módszerek, amelyekkel hatékonyan kezelhető a panaszáradat. Ildi barátnőm feltűnő szépség volt, egyetlen mosolyával elgyengítette az erősebbik nemet. Az ismerkedés simán is ment mindig. A bajok… Tovább »

Külföldre költözöm, maradunk barátok?

Mi hiányzik a legjobban a külföldön élő magyaroknak? A hazai ízek, tájak, illatok? A család? Nekem speciel a barátaim. Még akkor is, ha már találtam újakat. Hányan is tántorogtunk már ki külföldre? Négyszázezren? Vagy többen? Számolja ezt még valaki? Vagy egyszerűen belenyugodtak az okosok, hogy London az ötödik legnagyobb magyarlakta város? Mi két éve, jóval… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!