TutiFrankó

Hallom, ahogy az ajtó mögött vered a gyereket

Balaton, olcsó szállás, fullasztó hőség, papírvékony falak. És egy apa, aki pofonnal ösztökéli a gyerekeit a fogmosásra. Csak azt a visítást tudnám feledni. Így jár, aki folyton halogat és az utolsó utáni pillanatra hagyja a szállásfoglalást. Főszezonra már aranyáron sem tudtam klímás szobát szerezni. Pláne nem a strand közelében. Megadóan szenvedek tehát.  Este tíz óra van,… Tovább »

“Öcsit visszavisszük a kórházba, ugye?” – 3 anya válaszol

Gyerekeink köthetnek életre szóló barátságot egymással, de lehetnek esküdt ellenségek is. Mindez nagyon nagyrészt a szülők hozzáállásán, a gondos nevelésen múlik, a felelősségünk tehát óriási. Nincs tuti recept, de sokat tanulhatunk egymástól. Három édesanya mondja el, ők hogyan előzik meg a testvérháborút. – Oszd meg és uralkodj: ez vezérelte anyukámat az öt lánya nevelése során… Tovább »

“Anya, miért sírtál a ballagásomon?”

Anya rutinos versenyző, tisztában van az emocionális ingerküszöbével. Elsőszülött fia óvodai ballagására mégis kisminkelte magát. Hiba volt. Drága Kisfiam! Én becsszóra megpróbáltam kisírni magam otthon, szerettem volna Szedő Miklóssal karöltve dúdolni felszabadultan, hogy nekem már elfogyott a könnyem, én mindent elfelejtek könnyen! Dehát ismered a bolond szívemet! Az mindig a tiéd! Ráadásul a könnycsepp is csak… Tovább »

“Olyan boldog üzit küldtél, nem gondoltam volna, hogy császárral szültél!”

Háborítatlan szülésre készültem, sürgősségi császár lett belőle. Sebaj, gondoltam én, a lényeg úgyis az egészséges baba. Dehogynem baj, gondolta egy kedves ismerősöm. Neki szeretnék most üzenni. “Biztos jól döntött az orvos? Tényleg indokolt volt a császár?” Egyszerűen imádom ezt a kérdést! Én agráregyetemet végeztem, hello! A szülés csak annyira volt a tananyag része, amennyire azt… Tovább »

Nekem akkor van anyák napja

Németországban egy héttel később ünnepeljük az édesanyákat. Múlt vasárnap én is kaptam virágot meg oviban barkácsolt mütyürt. De igazából nem ez a nap számít. Hanem a másik háromszázhatvannégy. Nekem akkor van anyák napja, amikor a nagyobbik fiam kézen fogja a kisebbik fiamat a játékboltban, és azt mondja: gyere öcsi, veszek neked valamit a zsebpénzemből! Nekem akkor… Tovább »

Édesanyám, köszönöm a hibáidat! Általuk lettem jobb anya!

Hibákról, botlásokról, ne adj isten sérelmekről kevés szó esik az anyák napi ebédnél. Ünneplőben, orgonacsokorral a kézben, a búvártúróst sütő nagyinál. Pedig általuk váltam elég jó anyává. Úgyhogy most megköszönöm őket mind egy szálig. Anyukámnak, ki másnak? Jó tíz évvel ezelőtt, egy családállításon kaptam azt a mondatot, ami azóta is életem egyik vezérfonala. Így hangzik:… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!