TutiFrankó

37 évesen élni akarok végre, nem fogyókúrázni!

Halogatod a szépet és a jót. A kellemeset. Feltételekhez kötöd. Most még nem élvezhetem az életet, most még túl kövér vagyok. Majd, ha lefogyok. Majd akkor. 

Majd akkor veszek új nadrágot, addig jó ez a régi is. Csak ezt az egyet hordom, ezzel büntetem motiválom magam. Nem baj, hogy már kétszer kellett megvarrni a combjánál, meg, hogy rojtosra foszlott az alja az elmúlt egy évben.

Majd akkor veszek körömcipőt, amikor belefogyok a rakott szoknyámba. Addig jó lesz ez a letaposott kérgű sportcipő is. Mindenhova ebben megyek. Játszótérre, boltba, színházba. Hiszen fekete!

Majd akkor veszek mintás harisnyát is, addig nadrágban járok. Abban az egyben.

Majd akkor kezdek el jógázni, addig jó nekem az itthoni torna is. Dehogy megyek én emberek közé. Jót röhögnének rajtam, ahogy orra bukok fejenállás közben.

Majd akkor kezdek el görkorcsolyázni, ha lejjebb ment a mérleg. Addig milyen látványt nyújtanék, ugyan? Te jó ég! Rám ne hívják már a Greenpeace-t!

Majd akkor kezdek el sminkelni, addig minek? Így is úgy is ocsmány látvány vagyok, feleslegesen nem áltatom magam. Nem foglalkozok vele. Ugyanez igaz a körmökre meg a szőrökre is. Nem mindegy?

Majd akkor jelentkezem álmaim továbbképzésére, ha végre elértem az álomsúlyt. Addig teljesen hiteltelen vagyok.

Majd akkor nézek bele az emberek szemébe. Addig csak egy pondró vagyok. Egy félresikerült pacni az Úristen pipacsos mezején.

Tinikoromban beszippantott a negatív spirál, és azóta nem vagy csak nagyon ritkán, és akkor is csak rövid időre sikerült kikecmeregnem belőle. Egyszerűen nem hittem el, hogy számítanak a részeredmények. Hogy a bő nadrág sokkal jobban motivál, mint a szűk. Hogy egy teltebb nőn is sokat dob, ha ápolt és jól öltözött. Ha energikus és jókedvű. Ha ékszert hord és sminkeli magát. Ha reggelente besüti a haját. Amikor ilyen nőt láttam, mindig kerestem a kandikamerát. Ah, őt biztos stylist öltözteti. Igazából ő egy plus size modell, esetleg egy Hollywood-i komika, de biztosan nem földi halandó.

Van-e élet a halál előtt?

 

Már majdnem betöltöttem a 36-ot (évet, nem méretet), amikor megszólalt a fejemben a vészcsengő.

ELÉÉÉÉÉÉG VOLT! Meddig akarsz még vegetálni? Biodíszletként létezni a tökéletes nők között? Éberkómában hallgatni a gépek csipogását? Az ideális testsúlyra várni pont annyira kifizetődő, mint a daliás hercegre fehér lovon! Vettem egy nagy levegőt és elindultam, hogy:

Most azonnal vegyek magamnak pár dögös cuccot és nem érdekelt, hogy 48-as méret volt rányomtatva.

Most azonnal rendeljek magamnak extra méretű mintás harisnyát a neten.

Most azonnal beiratkozzak jógára, ami lecsendesíti az elmét és tónusossá varázsolja a testet. Igen, még az enyémet is. Nagyon csodálkoztam, mert nem én voltam a legkövérebb a teremben, és az elmúlt fél évben még egyszer sem kellett fejen állni!

Most azonnal vegyek magamnak pár törpesarkú cipőt, de nem azért, mert slankít, hanem, mert cefetül jól áll és imádok benne korzózni!

Most azonnal kidobjam az összes fekete zsákszerű ruhámat, hogy legyen hely a virágoknak, a színeknek, a mintáknak!

Most azonnal vágassak magamnak valami vagány frizurát és végre kihajíthassam az összes plüsshajgumimat a francba!

Most azonnal elvégezzek egy sminktanfolyamot, ahol akkor sem sértődöm meg, ha pont az én otthonról hozott ecsetemet adják körbe, mint elrettentő példát!

Most azonnal kipróbáljam, hogy mit hoz ki a tömpe körmeimből a géllakkos technika és rohadtul csodálkozzak, hogy nagyon is sokat!

Most azonnal beiratkozzak az álomtanfolyamra, hogy végre szélesebb körben megtudják, mire is vagyok képes igazából! 

Az eredmény? Mutatom:

Ugyanaz a csaj…

 

…ugyanaz a méret!

 

Talán nem árulok el nagy titkot: előbb kell szeretned ÉS jól érezned magad, utána fogsz fogyni. Ha egyáltalán még akarsz. A lényeg, hogy megtehetnéd!:-)

Hadd búcsúzzam most a Frankie goes to Hollywood legfontosabb sorával:

LET YOURSELF BE BEAUTIFUL!

(A magyar fordítást Rád bízom, írd meg kommentben! A legjobbat beillesztem ide!)

 

Átélte és tanult belőle: Hovanyecz Teréz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Éva Bognár says:

    Nagyon szép lettél! Illetve eddig is az voltál, de most végre megengedted magadnak, hogy mások is annak lássanak! 🙂
    (Ezt nevezhetjük is az én fordításomnak)

    Különösen tetszett a cikk, mert több gondolat az én fejemben is meg szokott fordulni! És hogy, hogy nem, én is 36 éves vagyok 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!